ÇANKIRI / ÇERKEŞ - Çerkeş 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Çankırı ilinde 1. olan futbol takımı öğrencilerimize, Badmintonda bizi Ankarada temsil eden öğrencilerimize, Çankırı ilinde çeşitli dereceler alan tekvando öğrencilerimize, çeşitli yarışmalara katılım sağlayan öğrencilerimize, ilçede tüm deneme sınavları boyunca ilk 5 e giren öğrencilerimize belgeleri okul müdürü Şaban AKDERE tarafından öğretmen temsilcileri aracılığıyla verilmiştir. Tüm belge alan öğrencilerimizi tebrik eder, daha nice başarılar temenni ederiz.

Şbt

Ock

Okulumuz 8.Sınıf öğrencilerinin LGS hazırlık sürecinde motivasyonlarını artırmak amacı ile Ankara'da bazı okullara gezi düzenlenmiştir. Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi, Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Lisesi ve Millet Kütüphanesi gezilen yerler arasında yer aldı.

Ock

Okulumuz Şehitlerimiz ve Filistin yararına yaptıkloarı program, sergi ve kermesle çok güzel bir etkinliğe imza attılar. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde kermesten elde edilen gelir Mehmetçik Vakfı, Filistin halkına bağışlandı. Destek olan tüm öğrenci, öğretmen, veli ve halkımıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 2/A Sınıfı öğretmeni Öznur TEZCAN ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Büşra AK'ın önderliğinde öğrencilerimiz Mevlana Haftasına özel bir program hazırladılar. Ceren Kaya, Azra Kapucuoğlu, Zeynep Yüsra Ersoy “Ne Diye” şiirini okudular. Zeynep Özkaya “Mevlana’ya Göre İnsan” yazısını okudu. Hz. Mevlana’nın “Deve ile Fare” hikayesini Hasan Emre Memiş, Hasan Efe Döndü ve Ahmet Faruk Dikçe canlandırdırlar. Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünü Zeynep Doğanözü, Ayşe Şahin, Sena Nur Yazıcı, Begüm Rana Sert, Bilgehan Uzunoğlu, Nisa Esila Kayaahlat ve Elif Yüsra Yalçın okudular. “Mevlana’nın Vasiyeti”ni Ebru Çayırbaşı’ı okudu. “Mevlana” şiirini Belis Canlı ve Zeynep Özdemir okudu. 2-A sınıfı öğrencileri sema gösterisi yaptılar. Nisa Nur Kırmızı Hz. Mevlana’nın sözlerini okudu. Bu güzel gösteriyi izlememize vesile olan öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Bilen Oturur
Bu oyun yeni öğrenilen kelimelerin kavratılmasında etkin olarak kullanılabilir. Öğretmen, yeni öğrenilen kelimeleri ve bu kelimelerin eş anlamlılarını tahtaya yazmalıdır. Sınıftaki bütün öğrencileri ayağa kaldırmalı ve tahtadaki kelimelerin eş anlamlısını sırayla öğrencilere sormalıdır. Doğru yanıtı veren ayaktaki öğrenci yerine oturur. Tahtadaki bütün kelimelerin eş anlamlıları bulunana kadar etkinlik devam eder.

Bilen oturur etkinliğinin faydaları

• Öğrencilerin yeni kelimeleri daha kolay öğrenmelerine yardımcı olur.
  • Öğrencilerin aktif katılımını teşvik ederek dikkatlerini sürdürmelerine yardımcı olur.
  • Öğrencilerin kelimelerin eş anlamlılarını öğrenmelerine yardımcı olur.
  • Öğrencilerin kelime dağarcığını geliştirmelerine yardımcı olur.

Bilen oturur etkinliği nasıl yapılır?

“Bilen Oturur” etkinliği oldukça eğlenceli ve etkili bir dil öğrenme yöntemi gibi görünüyor! İşte bu etkinliği uygulamanın adımları:

1. Kelime Seçimi: Öğretmen, sınıftaki öğrencilere öğrenilmesi gereken yeni kelimeleri belirler. Bu kelimeleri tahtaya yazarak sınıfa gösterir.
  2. Eş Anlamlıları Belirleme: Öğretmen, her kelimenin tahtadaki eş anlamlılarını yazarak açıklar. Öğrencilerle birlikte bu eş anlamlıları konuşarak öğrenme sürecini pekiştirebilir.
  3. Öğrencileri Ayağa Kaldırma: Öğrencilere, öğrenilen kelimelerin eş anlamlılarıyla ilgili sorular sormak için ayağa kalkmalarını söyler.
  4. Sorular Sorma: Öğretmen, tahtadaki her kelimenin eş anlamlısıyla ilgili bir soru sorar. Örneğin, “Bu kelimenin başka bir anlamı nedir?” veya “Eş anlamlısı ne?” gibi sorular sorabilir.
  5. Doğru Cevap Verenlerin Oturması: Doğru cevap veren öğrenci oturur ve diğerleri ayağa kalmaya devam eder.
  6. Devam Etmek: Etkinlik, tahtadaki bütün kelimelerin eş anlamlıları bulunana kadar devam eder. Her doğru cevap sonrasında oturan öğrenci sayısı artar.

Ara

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası münasebetiyle okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet İPEK ve öğrencileri okulumuz Çok Amaçlı Salonunda program düzenlediler. Programda günün anlam ve önemine vurgu yapılan konuşmalar yer aldı, şiirler okundu. İnsan Hakları ve Demokrasi konulu video izletildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz YILMAZ okulumuzu ziyaret ettiler. Törenle birlikte denemede başarıya giren öğrencilere belgeleri öğretmenleri tarafından verildi.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100.Yılı kutlamalarına okulumuz öğretmenleri, öğrencileri ve velileri yoğun bir katılım gösterdiler. Programda şiirler okundu, halk oyunu gösterileri oynandı. Program ödül töreniyle sona erdi.

Ekm

Okulumuz öğretmenleri, öğrencileriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamaya hazırlanıyorlar. Tüm öğretmenlerimiz sınıflarındaki panoları, pencereleri, kapılarını rengarenk balonlarla, bayraklarla donattılar. Okulumuz 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu olarak Cumhuriyetimizin 100.Yılını kutlamaya hazırız.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü kapsamında öğrencilerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına sınıfta çök,kapan,tutun tatbikatları yapıldı. Günün anlam ve önemi ile ilgili videolar izlendi, pano hazırlandı.

Ekm

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında obozite hastalıklarının önlenmesine yönelik ilçemizde yapılan "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" etkinliklerine 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu olarak katılım sağladık.

Eyl

Teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, “Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay” Sergisi, planetaryum gösterimleri, sahne gösterileri ve çeşitli aktivitelerle dolu TEKNOFEST'te öğrencilerimiz de yerlerini aldı.